5 april 2022- Mamagaai-Papagaai- Gemeentehuis Apeldoorn

Als je als ouders van jonge kinderen eenmaal het besluit hebt genomen om te gaan scheiden, dan volgt één van de moeilijkste momenten. Je moet het je kinderen gaan vertellen. Dat wil je zo goed mogelijk doen. En hoe begeleid je jouw kinderen tijdens deze lastige fase in hun leven? Mamagaai-Papagaai helpt daarbij.

Naast dat de knuffels en het prentenboek helpend zijn voor de ouders en kinderen, zijn er ook veel professionals die de producten ontdekt hebben. Mediators, kindbehartigers, kindertherapeuten-en coaches zijn onder andere professionals die de producten inzetten in hun praktijk of gebruiken voor trainingsdoeleinden.

Dinsdag 5 april presenteert Mamagaai-Papagaai in samenwerking met Ma.Ma.kinder- en jeugdcoaching de troostknuffels en het prentenboek “Dubbel Feest voor Gaaiker” bij het Symposium ‘Kind en Scheiding’ georganiseerd door  Stimenz.

https://stimenz.nl/nieuws/symposium-kind-en-scheiding-5-april-2022

5 april 2022- Mamagaai- Papagaai -Schouwburg Deventer

Een dansvoorstelling met het thema echtscheiding: hoe is het om op te groeien in een situatie met gescheiden ouders? Welke impact heeft dit op je als kind?
En hoe kan de omgeving, zoals de school, een buurvrouw, opa of oma steunend zijn voor het kind? 

Het Deventer dansgezelschap !MPACT danst over de emoties van kinderen van gescheiden ouders. Jaarlijks maken ongeveer 70.000 kinderen een scheiding mee en dat heeft impact op hun leven.
Bij wie gaan ze wonen? Bij papa of mama of middels co-ouderschap de ene week bij de een en de andere bij de ander.
“Het is beter zo”, zeggen papa en mama in koor. “Je gaat het allemaal nog wel begrijpen als je wat ouder bent. Zo kan het nu eenmaal lopen in de liefde.”
Maar ondertussen ben jij degene die met een rugzak heen en weer pendelt tussen twee huizen. Jij bent degene die mama of papa moet missen – altijd en eeuwig een van de twee.
Jij bent degene die ziet hoe andere kinderen op straat tussen hun vader en moeder in lopen en dat doodnormaal vinden.

Choreografen Marion van Veen en Annemieke van Barneveld zetten het perspectief van het kind centraal. Zij gebruiken de taal van dans om expressie te geven aan alle emoties die bij een scheiding komen kijken.

Gedurende deze thema-avond danst !MPACT de voorstelling HELFT VAN MIJ.

https://deventerschouwburg.nl/programma/helft-van-mij

Contacteer Mamagaai-Papagaai

Mamagaai-Papagaai

Willem Kloosstraat 63

7412 CR Deventer

T 06 – 23708996
Info@mamagaai-papagaai.nl
KvK 82284253